Kirjoitettu 9.4.2024

Perussuomalaisten Jyväskylän valtuustoryhmän kannanotto

Perussuomalaisten Jyväskylän valtuustoryhmän kannanotto viime aikoina Jyväskylän kaupunginvaltuustossa koettuun keskustelukulttuuri ongelmaan:

 

Tosi­asioista on puhuttava valtuus­tossa

 

KSML uutisoi 20.3. perussuomalaisten järjestämästä ”farssista” Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa käsiteltiin sateenkaari-ideologian ja Seta ry:n kouluvierailujen kieltämistä Jyväskylän kouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

 

Tämän jälkeen on valtuuston keskustelukulttuuria arvosteltu mielipidekirjoituksissa mm. nuorisovaltuuston edustajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston toimesta. Arvostelun terävin kärki näyttää kohdistuvan enemmän tai vähemmän juuri perussuomalaisiin.

 

Asioista tietämätön saa helposti sen kuvan, että perussuomalaisten käytös tai kielenkäyttö olisi jollakin tavalla ala-arvoista valtuuston kokouksissa. Tästä ei kuitenkaan ole kyse.

 

Suurin osa valtuutetuista kokee ongelmaksi sen, että nostamme keskusteluun yhteiskunnallisesti tärkeitä aiheita, joista heidän mielestään ei ole sopivaa puhua. Esimerkiksi maahanmuuton ongelmien käsittely ja perinteisten arvojen puolustaminen saa valtuuston enemmistöllä nousemaan karvat pystyyn, jonka jälkeen normaali päätöksentekoon liittyvä keskustelu vääristyy.

 

Sen sijaan, että jokaisen valtuutetun puheoikeutta kunnioitettaisiin ja itse asiaa käsiteltäisiin rauhallisesti ja asianmukaisella tavalla, alkaa enemmistön huomio nopeasti kääntymään keskustelun lopettamiseen.

 

Farssiksi kokous muuttuu siinä vaiheessa, kun valtuuston puheenjohtaja lähtee tähän asenteeseen mukaan, menettää malttinsa ja ryhtyy puheoikeuden puolustamisen sijaan keskittymään sen rajoittamiseen.

 

Tämä on surullista, sillä esimerkiksi eduskunnassa käytävä keskustelu on huomattavasti Jyväskylän valtuustossa käytävää keskustelua kärjekkäämpää, mutta siitä huolimatta eduskunnan puhemies säilyttää aina arvokkuuteensa ja malttinsa toimiessaan edustajien puheoikeuden puolustajana.

 

Huono keskustelukulttuuri valtuustossa ei johdu perussuomalaisista, vaan useimpien valtuutettujen haluttomuudesta kuulla laajempia perusteluja kiistanalaisista asioista. Perussuomalaisten puheet ovat perusteltuja, faktapohjaisia ja suoria. Tämä nähdään uhkana vallitsevalle konsensukselle ja siksi puheoikeuden rajoittamista tuodaan yhä kiivaammin esiin. On puhuttu jopa suoran videostriimauksen lopettamisesta, jotta viestimme ei välittyisi suuremmalle yleisölle. Tämä kehityssuunta on huolestuttava.

 

Sananvapaus ja mielipiteenvapaus ovat demokratian kulmakiviä. Niiden rajoittamisen sijaan tulee valtuutettujen opetella kärsivällisesti kuuntelemaan myös sellaisia puheenvuoroja, jotka eivät ole heidän omien käsitystensä mukaisia. Näin toimien valtuuston kokoukset etenevät sujuvasti ja myös tavallinen äänestäjä voi varmistua siitä, että hänen näkemyksensä on valtuutetun kautta tuotu päätöksentekoprosessissa esiin.

 

Joni Parkkonen perussuomalaisten Jyväskylän valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirjoitettu 16.1.2024

Teemu Keskisarja Jyväskylässä 23.1. klo 17

Kirjoitettu 10.1.2024

Vuoden 2024 hallitus järjestäytyi

Yhdistyksen vuoden 2024 hallitus järjestäytyi loppiaisena 6.1.2024 albassa.

Hallituksen kokoonpano on seuraava:

Puheenjohtaja Henri Sorvali

Varapuheenjohtaja Kari Hokkanen

Sihteeri Sanna Hämäläinen

Jäsen Timo Lehtonen

Jäsen Jyrki Ahlgren

Jäsen Jarmo Nahkamäki

Kirjoitettu 10.1.2024

Syyskokous 18.11.2023

Syyskokouksen puhetta valittiin johtamaan Jarmo Nahkamäki ja sihteeriksi Sanna Hämäläinen.
Paikalle saapui 19 äänioikeutettua jäsentä. Henri Sorvali valittiin yksimielisesti jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2024. Muut hallitukseen vuodelle 2024 valitut jäsenet:

JÄSEN:

Jyrki Ahlgren – henkilökohtainen varajäsen Leevi Ruotsalainen
Sanna Hämäläinen – HVJ. Tero Hakkarainen
Kari Hokkanen – HVJ. Markku Liukkonen
Timo Lehtonen – HVJ. Seppo Saarela
Jarmo Nahkamäki – HVJ. Mirva Närhi

Uusi hallitus järjestäytyy ja aloittaa toimintansa tammikuun alussa.

Piirin syyskokoukselle esitetään piirihallitukseen vuodelle 2024:

JÄSEN:

Henri Sorvali – HVJ. Leevi Ruotsalainen
Jyrki Ahlgren – HVJ. Tero Hakkarainen
Sanna Hämäläinen – HVJ. Markku Liukkonen
Kari Hokkanen – HVJ. Mirva Närhi
Timo Lehtonen – HVJ. Kai Kauranen
Jarmo Nahkamäki – HVJ. Matti Sarmanne

Päätös piirikokous edustajiksi vuodelle 2024:

JÄSEN:

Henri Sorvali – HVJ. Kai Kauranen
Jyrki Ahlgren – HVJ. Matti Sarmanne
Sanna Hämäläinen – HVJ. Toimi Kankaanniemi
Kari Hokkanen – HVJ. Ari Vaskelainen
Timo Lehtonen – HVJ. Kaisa Garedew
Jarmo Nahkamäki – HVJ. Janne Luoma-aho
Leevi Ruotsalainen – HVJ. Seppo Saarela
Tero Hakkarainen – HVJ. Hannu Rossi
Markku Liukkonen – HVJ. Kauko Tuupainen
Mirva Närhi – HVJ. Kai Koskinen

Toiminnantarkastajaksi valittiin Kauko Tuupainen ja varatoiminnantarkastajaksi Ari Vaskelainen.
Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 10 €:ssa ja puolueveroksi eli luottamushenkilömaksuksi 10%. Lisäksi vahvistettiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2024 jotka liitteenä tässä sähköpostissa. Toimintasuunnitelmaan tehtiin muutama muutosesitys ennen sen vahvistamista.

Kirjoitettu 14.2.2023

Jyväskylän seudun Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaat

Jyväskylän seudun perussuomalaiset ry.n eduskuntavaaliehdokkaat esittäytyivät kaikelle kansalle pääkirjastolla minnan salissa 12.02.2023

Ehdokkaat ovat:

Kaisa Garedew

Timo Lehtonen

Kauko Isomäki

Arttu Härmälä

Janne Luoma-aho

Joni Parkkonen

Kirjoitettu 23.11.2022

Syyskokouksen henkilövalinnat vuodelle 2023

Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa valittiin vuodelle 2023 puheenjohtajaksi Henri Sorvali joka aloitti tehtävässä välittömästi.

Hallitukseen vuodelle 2023 valittiin:

Heli Virransalmi

Timo Lehtonen

Mikael Karjalainen

Kaisa Garedew

Jyrki Ahlgren

 

Yhdistyksen puheenjohtaja vuonna 2023 Henri Sorvali

Kirjoitettu 23.2.2022

Henkilövalintoja Jyväskylän Seudun Perussuomalaiset Ry:n kokouksessa 12.02.2022

Teemu Savolainen valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022, Janne Luoma-aho keskittyy jatkossa Perussuomalaisten Keski-Suomen piiri ry:n Puheenjohtajan tehtäviin.
Hallituksessa jatkavat Jarmo Nahkamäki, Kaisa Garedew, Kari Hokkanen, Timo Lehtonen sekä uutena hallitukseen valittiin Jyrki Ahlgren. Järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen varapj:ksi valittiin Timo Lehtonen.

Kirjoitettu 22.12.2021

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa

North Star, Tähdet, Yö, Yötaivas, Taivas

Kirjoitettu 21.12.2021

Tutustu Perussuomalaisiin aluevaaliehdokkaisiin Keski-Suomessa

Aluevaalit 2022 – Keski-Suomi – Perussuomalaiset ehdokkaat

Kirjoitettu 19.11.2021

Kansanedustajat Kankaanniemi ja Kotiaho kiertävät Keski-Suomea

Kuvassa voi olla 2 henkilöä ja tekstissä sanotaan ME OLEMME TAVATTAVISSA JOUNI KOTIAHO KANSANEDUSTAJA K-SUPERMARKET MIERONTIE PIHA K-CITYM. YLAPIHA TORI KIOSKILLA S-MARKET PIHA 10.00 10.45 11.20 -11.45 12.30 13.15 14.30 -15.15 16.00 -16.45 20-21.11 JA KERROMME ALUEVAALIT ALUEV AALIT MITEN VAIKUTTAA TOIMI KANKAANNIEMI SINUUN KANSANEDUSTAJA LA LAUKAA KONNEVESI ÄÃNEKOSKI VIITASAARI PIHTIPUDAS SU KINNULA KESKUSTA 10.15 -11.00 KIVIJÄRVI VIRASTOTIE 2 11.40 12.10 KYYJÄRVI PALETIN PIHA 3.15 -14.00 SAARIJARVI TORI 14.45 -15.30 SEKA TIETYSTI PAIKALLISIA PERUSSUOMALAISIA. VIERAINA MYÃS; PIIRIN PJ. JYRKI NIITTYMAA PIIRISIHT. KARI PAJUNEN PEKKA KATAJA VAALIP. JANNE LUOMA-AHO -aHo PerusS Perus

Kirjoitettu 10.2.2020

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi Uuraisilla 8.2.2020 video

Kirjoitettu 31.1.2020

Toimi Kankaanniemi – mietelmiä Alvasta

Tottahan se on, että kysymys olisi vähemmistöosuuden myynnistä. Voitaisiin puhua omistuspohjan laajentamisesta, ei yksityistämisestä.

Epäselväksi jäi tiedot siitä, millaiset ja kuinka suuret euroina ovat Alvan investointitarpeet lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä. Tätä kysyin valtuustoseminaarissa, mutta vastaus oli (kohtuuttoman) epämääräinen. Kysyessäni kokemuksia muualla Suomessa tehdyistä vastaavista kaupoista ainoa referenssi oli Sotkamo, joka on tuore ja paljon pienempi kauppa arvoltaan. Haluammeko olla koelaboratorio?

Omistuspohjan laajentaminen on (prosenttiosuuksista huolimatta) luonteeltaan iso muutos eikä ongelmaton. Siinä nimittäin julkisen omistajan ja yksityisen omistajan välinen intressiristiriita on valmiiksi sisään rakennettu. Vaikka osakassopimuksella voidaan monia asioita sopia, perusristiriita jää. Julkisella omistajalla (kaupungilla) on enemmän intressejä ja paineita kuin yksityisellä, jolla pääpaino on (ainakin pitkällä aikavälillä) maksimaalinen voiton ja yhtiön arvonnousun tavoittelu.

Kun jo puhtaasti julkisen omistajan omistama yhtiö on ongelmallinen (vrt. Posti Oyj) mm. työnantajana sekä taksojen, investointien, tuottovaatimusten, päätöksenteon jukisuuden ja palvelutason suhteen, on nämä vielä huomattavasti ongelmallisempia “sekayhtiöissä”.

Oma johtopäätökseni tässä vaiheessa on se, että vähemmistöosuudenkin myynnille on asetettava erittäin korkea kynnys, kun kysymys on pääosin alueellisesta monopoliyhtiöstä. Mielenkiintoista on toki saada tietoa Alvan markkina-arvosta.

Saapa nähdä, onko valtuustolla rohkeus tehdä kauppa vuosi ennen kuntavaaleja!

Tällaisia hajamietteitä mielessä ja pohdittaviksi.

Toimi Kankaanniemi

Kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja

Kirjoitettu 2.12.2019

Jarmo Nahkamäki yhdistyksen johtoon

Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa 1.12.2019 valittiin yksimielisesti
yhdistyksen puheenjohtajaksi Jarmo Nahkamäki. Hallitukseen valittiin Kaisa Garedew, Kari Hokkanen, Tapani Mäki ja Jari Rouhiainen.

Kirjoitettu 18.11.2019

Ajankohtaista tietoa yhdistykseltä

Jyväskylässä on herännyt kysymyksiä uuden sekä vanhan Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen tiimoilta. Tässä faktatietoa asiasta :

– Puoluehallitus oli jo viime kokouksessaan hyväksynyt Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:n ainoaksi Perussuomalaista puoluetta ja puolueen linjaa ja arvoja edustavaksi puolueen paikallisyhdistykseksi Jyväskylässä.
-Puolueen päätöksellä uusi Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry on Jyväskylässä ainoa paikallisyhdistys, jolla on oikeus asettaa Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita seuraavissa vaaleissa eli jättää keskusvaalilautakunnalle Perussuomalaisten kuntavaaliehdokaslista.

Entisellä piirin jäsenyydestä erotetulla Jyväskylän Perussuomalaiset ry:llä ei ole enää mitään tekemistä Perussuomalaiset -puolueen ja sen arvojen kanssa eikä sen jäseniä voi päästä Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiksi muulla tavalla kuin liittymällä myös uuden Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry;n jäseneksi.

Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry kehottaa Jyväskylän Perussuomaiset ry:tä lopettamaan toimintansa, lopettamaan välittömästi esiintymisen Perussuomalaisten nimissä ja lakkauttamaan eli purkamaan yhdistyksen.
Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry kehottaa puolueen yhteisöstä erotetun entisen paikallisyhdistyksen jäseniä jättämään jäsenhakemuksen uuden Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:n hallitukselle. Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry kehottaa silti kaikkia piiristä erotetun Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n jäseniä säilyttämään jäsenyytensä myös erotetussa yhdistyksessä ja pyrkimään kaikin tavoin siihen, että mainittu yhdistys purkaa päätöksellään itsensä. Kuuluminen piiristä erotettuun Jyväskylän Perussuomalaiset ry:hyn ei ole este tulla hyväksytyksi täysvaltaiseksi jäseneksi uuteen Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:hyn.

Jyväskylän seudun Perussuomalaiset ry:n hallitus.