Valtuustoaloitteet ja kysymykset

Tänään maanantaina 27.4.2020 pidettävän Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen käsitellään kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 38 §:n mukainen Tapani Mäen (ps.) tekemä valtuustokysymys koskien ruokakassijakelua koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi perusopetuksen koulujen oppilaille. Kysymys on luettavissa portaalista esitysmateriaalit-välilehdellä. Kysymykseen vastaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

 

Valtuustokysymys:

Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Jyväskylässä on päädytty ruokakassijakeluun perusopetuksen koulujen oppilaille. Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan kassin sisältö on pääasiassa kuivamuonaa kuukauden oppilasaterioiden elintarvikkeiden verran.

Saamieni tietojen mukaan tähän mennessä koululainen on saanut vain yhden ruokakassin, jossa erilaisia välipalatuotteita. Tämä on herättänyt kysymyksiä, miten asianmukaisesti kouluruokailu on järjestetty Jyväskylässä? Jokin välipala kuten omena tai mehukeitto ei vastaa yleisen mielipiteen mukaan lounasta. Lounas olisi varsinkin vähempiosaisten perheiden koululaisille tärkeä ja jopa ainoa lämmin ateria päivässä.

 

Kysynkin Jyväskylän kaupunginjohtajalta seuraavaa:

Eikö Jyväskylän kaupungin tulisi jakaa lämmin kouluateria sitä tarvitseville, varsinkin jos poikkeustilanne koulujen osalta jatkuu edelleen?

Oppivelvollisuus koskee etänä käytävää koulunkäyntiä, niin eikö heille kuulu myös lämmin lounasmahdollisuus nk. kouluateriana?